thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
8min
Celkový čas
8min
porce/procí
-- --
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

  • 1 kus chobotnice, 1000–1200 g, středně velká, mražená
  • 100 g víno, bílé
  • 2 kusy cibule, každá 80 g
  • 2 stroužkyčesneku
  • 70 g olivový olej
  • 300 g rajčata v plechovce, i s tekutinou z konzervy
  • sůl, dle chuti
  • pepř černý, mletý, dle chuti
  • 350 g dlouhozrné rýže, ne parboiled
  • voda, podle potřeby
  • 4 snítky koriandr, čerstvý, nasekaného, pouze lístky

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1. Zmrzlou chobotnici nakrájejte na menší kousky a vložte ji do mixovací nádoby spolu s bílým vínem a jednou celou cibulí a vařte 40 min/Varoma/rychlostí 1. Chobotnici nechejte okapat ve varném košíku a tekutinu, v níž se vařila, odložte stranou. Mixovací nádobu není třeba umývat.
    2. Do mixovací nádoby vložte druhou cibuli a stroužky česneku a sekejte 6 vteřin/rychlostí 5.
    3. Přidejte olivový olej a konzervovaná rajčata a vařte 7 min/100°C/rychlostí 1.
    4. Přidejte okapanou chobotnici s cibulí, podle chuti osolte a opepřete a vařte 7 min/100°C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí Jemné míchání"Jemné míchání" .
    5. Přidejte dlouhozrnnou rýži a vařte 3 min/100°C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí Jemné míchání"Jemné míchání" .
    6. Do mixovací nádoby nalijte tekutinu, v níž se chobotnice vařila, zvažte ji a doplňte vodou na 900 g a vařte 15 min/100°C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí Jemné míchání"Jemné míchání" . Podávejte v rendlíku a povrch ozdobte koriandrem.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Rýže s chobotnicí

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: