- TM 31
Ingredience & Porce
kvásek
- 1 kostka čerstvé droždí
- 280 gramů sodové vody
- 1 čajová lžička cukr
těsto
- 220 gramů hladká mouka
- 200 gramů chlebové žitné mouky
- 3 čajové lžičky sůl
- 20 gramů olej
- 1/2 čajové lžičky kmínu celého
- 130 gramů sýra-Niva
- 1 kostka čerstvé droždí
- 280 gramů sodové vody
- 1 čajová lžička cukr
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Dáme do TM sýr Nivu asekámeR 10 5s. Vysypeme z TM na talířek. Do TM vložíme droždí, sodovou vodu a cukr.Hněteme R 2, 37 st. 2 min.
Po vypracování kvásku přidáme všechny ostatní ingredience, včetně rozdrceného sýra a vypracujeme těsto 4 min."Těsto" . Vyndáme do mísy a necháme kynout, až zvětší svůj objem jednou tolik,asi 30-40 min,záleží na teplotě v místnosti. Potom vyndáme na plech na kterém máme pečící papír vymodelujeme bochník a necháme ještě 10 min. kynout. Potřeme slanou vodou a vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 min do zlatova.
Sýr Niva a kvásek
Těsto
Tip
Namažte máslem, nebo sádlem a ochutnejte.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
moc děkuji za radu.
Pěkný den Magdo,
Předehřejte na 200°C - 220°C a prvních 10 minut pečte na vyšší teplotu, potom zvolna dopékejte na cca 170°C.
Dobrou chuť
Recept na nivový chleba mě velmi zaujal. Nejsem ale moc zkušená kuchařka a tak prosím o radu, na kolik stupňů má být trouba předehřána a jak dlouho se chléb peče. Moc děkuji. Magda
No a chleba od Jarči ten chutná výborně
Niva je super samotná. V chlebu určitě také.
Mňam
Výborný, doporučuji. Tento chléb je odlišný od ostatních a chuťově moc dobrý!
určitě vyzkouším
Are you sure to delete this comment ?