Doba přípravy
40min
Celkový čas
1h 20min
porce/procí
1
kus/kusů
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Na těsto
- 1 kostka čerstvé droždí
- 500 g voda
- 1 čajová lžička cukr
- 250 g žitná mouka
- 500 g hladká mouka
- 1 polévková lžíce sůl
- 2 polévkové lžíce kmínu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Ben
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do nádoby dáme droždí, vodu, cukr a zapneme na 37°C/2min./R 2.
Přidáme sůl, kmín, obě mouky a mícháme R "Těsto" /4minuty.
Necháme těsto vykynout v "Zamknout mixovací nádobu" asi 20minut než nadzvedne odměrku.
Pak utvoříme z těsta bochník na pomoučeném vále a necháme vykynout asi 20min než se rozpálí trouba.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250°C asi 15 minut, poté troubu stáhneme na 190°C tak 25 minut.
těsta
Tip
Místo žitné mouky si v TM můžete pomlet žito.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Vyzkoušela jsem a je výborný.Určitě upeču znova
Ten chleba je unikátní. Dávám víc žitné, část mouky nahrazuji žitným kváskem. Je péřový a měkký hodně dní. Děkuji.
Výborný chléb! Peču ho často! Díky za recept
Pečeme pravidelně a často...
Chleba jsem zkoušela a je výborný a byl měkký i třetí den. Děkuji
díky za super receptík na chlebík - je výborný
Boží chleba
Zítra zase bude
Oceňuji každý recept na chléb.
Již jsme ho vyzkoušeli a je jeden z našich nejoblíbenějších
Are you sure to delete this comment ?