Doba přípravy
1h 15min
Celkový čas
2h 5min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
střední
- TM 31
published: 28.10.2013
změněno: 09.03.2018
Ingredience & Porce
Maso
- 1000 gramů srnčí kýty, možno použít i plec
- 1 čajová lžička sole
- 1 čajová lžička mletého pepře
Omáčka
- 300 gramů mrkev
- 200 gramů celer
- 100 gramů petržele, kořene
- 4 kusy bobkový list, sušený
- 10 kusů celého nového koření
- 10 kusů celého pepře
- 1 čajová lžička rozmarýn, sušený, mletý
- 1 kus cibule, středně velké
- 100 gramů olej
- 50 gramů rajčatový protlak
- 2 polévková lžíce hladké mouky, na zahuštění
- cukr a pomeranč, na dozdobení
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Maso očistíme, nakrájíme na kostky - menší, než na guláš, osolíme, opepříme a dáme do košíku.
Na pánvi orestujeme kořenovou zeleninu do zlatova.
Do sekací nádoby vložíme cibuli a přesekáme 3.vteřiny / r 4, přidáme orestovanou zeleninu, protlak, koření, vodu, překrájený celý pomeranč i s kůrou a košík s masem, uzavřeme víkem a vaříme na Varoma - 45.min / Varoma / "Zpětný chod" / r 2.
Košík s masem dáme stranou, do omáčky přidáme hladkou mouku, přesekáme 5.vteřin / r 7 a provaříme 10.min / Varoma /"Zpětný chod" / r 2, přidáme šípkovou marmeládu a povaříme 3.min / Varoma / "Zpětný chod" / r 2.
Srnčí ragú se šípkovou omáčkou
Tip
Příloha - houskový knedlík, jemný karlovarský knedlík, bramborové krokety
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Není tam kolik vody.
Docela se to do hrníčku nevejde...
Ale uz se to míchá. Dal jsem 0,5 litru, aby fungovalo Varoma...
vynikající
Vypadá to zajímavě, jakmile bude srnčí určitě vyzkoušíme
super
časově dost náročné,ale stojí to za to!!! škoda,že je to srnčí dost drahé a když už ho člověk sežene,tak aby bylo dobré...
jistě vynikající, jen kdyby to srnčí nebylo tak drahé
Na ozdobu jsou perfektní sterilované cibulky - stačí na 1.porci 3.-4. kusy.
Are you sure to delete this comment ?