Doba přípravy
10min
Celkový čas
30min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Potřebné suroviny:
- 6 stroužek česneku
- 350 gramů brambora, oloupaných
- 350 gramů cuketa, nakrájené na kusy
- 60 gramů hladká mouka
- 2 čajové lžičky sůl
- 1 kus vejce
- 1 čajová lžička pepř černý, mletý
- 1 polévková lžíce majoránky, suché
- 120 g olej na smažení
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte oloupané stroužky česneku a sekejte 5 sek./rychlost 5.
- 2. Přidejte brambory rozkrojené na půl, cuketu a ostatní suroviny kromě oleje a sekejte 30 sek./rychlost 4. Pomáhejte si stěrkou.
- 3. Dejte olej na pánev a nechejte rozehřát. Na pánev lejte těsto a smažte bramboráky.
Kroky přípravy:
Tip
Do těsta pořed smažením přidejte nakrájenou anglickou slaninu.
Smažení urychlíte, pokud budete smažit současně na dvou pánvích.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
skvělé, moc nám chutnaly!
super, dělám podobně
Pozor – CUKEŤÁKY: Pro cuketové bramboráky (byť byla nahražena jen půlka brambor cuketou) je tento recept nepoužitelný: Podle vlastní nedobré zkušenosti s dodržením postupu: oproti původnímu rp. je nutné nejprve nasekat samotnou cuketu, vymačkat z ní vodu (!!!) dát jí na stranu (a špinit tedy tak víc nádobí). Cuketu přidáte až nakonec do závěrečného míchání těsta. Pokud to neuděláte a budete postupovat podle tohoto receptu, těsto bude moc mokré a „cukeťáky“ se při smažení budou trhat!
Zachránit se to částečně dá dodatečným přidáváním docela podstatného množství mouky (vice než dvojnásobek původní dávky) a těsto tak zahustit. U „cukeťáků bych určitě raději přidal ze stejného důvodu raději polohrubou, někdo doporučuje v podobných případech přidat i strouhanku, ovesné vločky nebo krupičku... Někdo doporučuje dát cukety jen čtvrtinu, místo polovinu objemu brambor. Cuketu by bylo dobré také strouhat víc nahrubo, než udává recept. Nezapomeňte také při pečení cukeťáků lít těsto na pánev v trochu silnější vrstvě, než byste lili u bramboráků – trhají se často i tak. Další možností jako obrana proti trhání je místo pečení na pánvi zapéct je na plechu v troubě.
Koukám, že těch poznámek je už spousta, udělám raději vlastní recept na cuketové bramboráky.
Další zajímavý recept na zpracování cukety
Škoda, že už nemáme cukety, vypadá to lákavě...
Are you sure to delete this comment ?