thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Doba přípravy
10min
Celkový čas
30min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Potřebné suroviny:

  • 6 stroužek česneku
  • 350 gramů brambora, oloupaných
  • 350 gramů cuketa, nakrájené na kusy
  • 60 gramů hladká mouka
  • 2 čajové lžičky sůl
  • 1 kus vejce
  • 1 čajová lžička pepř černý, mletý
  • 1 polévková lžíce majoránky, suché
  • 120 g olej na smažení

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Kroky přípravy:
    1. 1. Do mixovací nádoby vložte oloupané stroužky česneku a sekejte 5 sek./rychlost 5.
    2. 2. Přidejte brambory rozkrojené na půl, cuketu a ostatní suroviny kromě oleje a sekejte 30 sek./rychlost 4. Pomáhejte si stěrkou.
    3. 3. Dejte olej na pánev a nechejte rozehřát. Na pánev lejte těsto a smažte bramboráky.

Tip

Do těsta pořed smažením přidejte nakrájenou anglickou slaninu.

Smažení urychlíte, pokud budete smažit současně na dvou pánvích.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Cuketové bramboráky

Vytisknout:

Komentáře

  • 5. října 2016 - 14:40
    5.0

    Big Smile skvělé, moc nám chutnaly!

  • 6. listopadu 2015 - 21:10

    super, dělám podobně

  • 6. září 2015 - 23:10
    2.0

    Pozor – CUKEŤÁKY: Pro cuketové bramboráky (byť byla nahražena jen půlka brambor cuketou) je tento recept nepoužitelný: Podle vlastní nedobré zkušenosti s dodržením postupu: oproti původnímu rp. je nutné nejprve nasekat samotnou cuketu, vymačkat z ní vodu (!!!) dát jí na stranu (a špinit tedy tak víc nádobí). Cuketu přidáte až nakonec do závěrečného míchání těsta. Pokud to neuděláte a budete postupovat podle tohoto receptu, těsto bude moc mokré a „cukeťáky“ se při smažení budou trhat!

    Zachránit se to částečně dá dodatečným přidáváním docela podstatného množství mouky (vice než dvojnásobek původní dávky) a těsto tak zahustit. U „cukeťáků bych určitě raději přidal ze stejného důvodu raději polohrubou, někdo doporučuje v podobných případech přidat i strouhanku, ovesné vločky nebo krupičku... Někdo doporučuje dát cukety jen čtvrtinu, místo polovinu objemu brambor. Cuketu by bylo dobré také strouhat víc nahrubo, než udává recept. Nezapomeňte také při pečení cukeťáků lít těsto na pánev v trochu silnější vrstvě, než byste lili u bramboráků – trhají se často i tak. Další možností jako obrana proti trhání je místo pečení na pánvi zapéct je na plechu v troubě.

    Koukám, že těch poznámek je už spousta, udělám raději vlastní recept na cuketové bramboráky.

  • 1. prosince 2013 - 11:20
    5.0

    Další zajímavý recept na zpracování cukety tmrc_emoticons.)

  • 4. října 2013 - 19:17

    Škoda, že už nemáme cukety, vypadá to lákavě... tmrc_emoticons.)

  • 3. října 2013 - 02:03
    4.0

    Big Smile

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: