Doba přípravy
15min
Celkový čas
15min
porce/procí
0
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Džem z kiwi a kaki churma
- 500 ghodně měkkého kiwi - stáhnout slupku
- 500 g hodně měkkého kaki churma - nemusíme loupat (dáváme do TH jako první a umixujeme)
- Šťáva z 1 citronu
- 1 Gelfix extra (Dr. Oetker)
- 350 g cukr, písku
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Jak získat kvalitní džem a ještě ušetřit? Nakupujte hodně zralé ovoce se slevou. I exotické ovoce se takto dá pořídit za zlomek ceny a přitom právě hodně zralé je vhodné na výrobu džemu. Pokud chceme džem s menším podílem cukru a větším podílem ovoce - použijeme GELFIX SUPER 3:1 (Dr. Oetker).
- Kaki rozmixujeme na kaši - aby nebyly kousky slupek (hodně měkké se stekně nedá loupat).
- Přidáme na kousky nakrájene kiwi - už nemixujeme.
- Přidáme Gelfix a 2 lžíce cukru (podle návodu) - 2 lžíce = 20 g.
- Thermomix nastavíme na 4 minuty/100°C/rychlostí 2.
- Asi za 4 minuty dosáhne směs teploty 100 stupňů a teprve zde nastavíme 1 minutu - vařit.
- Potom přidáme zbývající cukr (330 g) + citronovou šťávu a protože nám teplota klesla - musíme nechat dojít opět k bodu varu (cca 3 min.) a potom necháme vařit 5 - 6 minut.
- Vyzkoušíme na talířku lžičkou, zda džem pěkně želíruje (foukáme na kapku, která rychle zasychá.
- Plníme do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.
Tip
Je to vynikající navinulý džem!
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Nevím za kolik by museli prodávat Kaki aby to byla levná varianta. Vždyť kolem cest toho roste tolik...... Sklep je plný marmelády.
no to vypadá na skvělí tropický džem určitě vyzkouším
a vyrobila také poprvé. Např. do piškotu - třeba do dortu by byl dobrý. Svou navinulou chutí zvýrazní právě piškotový dort. Ale cukroví bych asi neslepovala - na to je nejlepší rybízová marmeláda.
countrylady
Opět velmi zajímavá inspirace. Používáte takový džem i jako náplň do cukroví nebo moučníků?
Mixinka
Are you sure to delete this comment ?