![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/njzgknbk-fa604-038216-cfcd2-6jxyj7bq/bf59a4c1-83f0-48b6-8af5-e3577d2dc306/main/dzem-z-kiwi-a-kaki-churma.jpg)
Ingredience & Porce
Džem z kiwi a kaki churma
- 500 ghodně měkkého kiwi - stáhnout slupku
- 500 g hodně měkkého kaki churma - nemusíme loupat (dáváme do TH jako první a umixujeme)
- Šťáva z 1 citronu
- 1 Gelfix extra (Dr. Oetker)
- 350 g cukr, písku
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Jak získat kvalitní džem a ještě ušetřit? Nakupujte hodně zralé ovoce se slevou. I exotické ovoce se takto dá pořídit za zlomek ceny a přitom právě hodně zralé je vhodné na výrobu džemu. Pokud chceme džem s menším podílem cukru a větším podílem ovoce - použijeme GELFIX SUPER 3:1 (Dr. Oetker).
Kaki rozmixujeme na kaši - aby nebyly kousky slupek (hodně měkké se stekně nedá loupat).
Přidáme na kousky nakrájene kiwi - už nemixujeme.
Přidáme Gelfix a 2 lžíce cukru (podle návodu) - 2 lžíce = 20 g.
Thermomix nastavíme na 4 minuty/100°C/rychlostí 2.
Asi za 4 minuty dosáhne směs teploty 100 stupňů a teprve zde nastavíme 1 minutu - vařit.
Potom přidáme zbývající cukr (330 g) + citronovou šťávu a protože nám teplota klesla - musíme nechat dojít opět k bodu varu (cca 3 min.) a potom necháme vařit 5 - 6 minut.
Vyzkoušíme na talířku lžičkou, zda džem pěkně želíruje (foukáme na kapku, která rychle zasychá
.
Plníme do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.
Tip
Je to vynikající navinulý džem!
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Nevím za kolik by museli prodávat Kaki aby to byla levná varianta. Vždyť kolem cest toho roste tolik...... Sklep je plný marmelády.![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
no to vypadá na skvělí tropický džem určitě vyzkouším
a vyrobila také poprvé. Např. do piškotu - třeba do dortu by byl dobrý. Svou navinulou chutí zvýrazní právě piškotový dort. Ale cukroví bych asi neslepovala - na to je nejlepší rybízová marmeláda.
countrylady
Opět velmi zajímavá inspirace. Používáte takový džem i jako náplň do cukroví nebo moučníků?
Mixinka
Are you sure to delete this comment ?