Doba přípravy
10min
Celkový čas
10min
porce/procí
0
porce/porcí
Úroveň
--
Ingredience & Porce
- 1000 g švestka, odpeckovaných
- 450-500 g cukr
- 1 odměrka vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Švestky bez pecek dáme do Thermomixu, rozmixujeme 10vteřin na R5-6 a přidáme odměrku vody. Poté necháme zahřívat 10min na 100C R 2-3. Potom Varoma na 50min R 2-3. Při dodržení této doby je džem hodně tuhý a dá se používat do buchet či na koláče, podobně jako povidla. Pokud chcete řidší džem, zkraťte dobu Varoma na 30min. Při vaření na Varoma, doporučuji nechat odměrku ve víku - nakřivo ,tak aby mohla pára odcházet. Pokud tam odměrka není, hodně to prská ven.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
zkusila jsem povidla i trochu řidší marmeládu a vypadá to dobře i chutná výborně...
Vyzkoušeno - výborné
Vyzkoušené, výborné.. Urodí-li se i letos, švestkový džem, neboli povidla budu dělat opět..
Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.
Místo odměrky postavte na víko košík. Pára odchází a nikde nic neprská
Také vaříme, říkáme tomu povidla
Recept je opravdu úžasný, letos poprve vyzkoušela z čerstvých švestek, vařila pouze 30 min. husté akorát, budu přidávat třeba i do perníku, mám takový recept na něj. Díky!
Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.
mňamka
Recept je úžasný. Teď při sklizni švestek se to hodí... Já jednu várku z kila švestek vařila hodinu a povidla byla tuhá. Užasné do buchet a koláču... Další várku už jsem vařila jen 40 minut, aby byla řidší na palačinky... Prostě užasné.
Dobrý den, já novou kuchařku nevlastním, povidla jsem ještě nezkoušela, mám švestky zamražené, z nich by to jistě šlo, ale prosila bych upřesnit návod i suroviny, kolik cukru a podobně, Marmeládu dělám z jahod, z ostružin, úžasné, jak v krátké době je hotovo, děkuji předem, zdraví-Jarka
Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.
Jako povidla to vypadá dobře, já jsem udělala jednodušší z nové kuchařky - vařil se jen 20 minut. Je řídký, ale tuze dobrý. Z 650 g ovoce mi to vyšlo na skleničku 450 g a ta velice rychle zmizí. Olizujeme se až za ušima!
Are you sure to delete this comment ?