thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Doba přípravy
10min
Celkový čas
10min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
--

Ingredience & Porce

  • 1000 g švestka, odpeckovaných
  • 450-500 g cukr
  • 1 odměrka vody

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Švestky bez pecek dáme do Thermomixu, rozmixujeme 10vteřin na R5-6 a přidáme odměrku vody. Poté necháme zahřívat 10min na 100C R 2-3. Potom Varoma na 50min R 2-3. Při dodržení této doby je džem hodně tuhý a dá se používat do buchet či na koláče, podobně jako povidla. Pokud chcete řidší džem, zkraťte dobu Varoma na 30min. Při vaření na Varoma, doporučuji nechat odměrku ve víku - nakřivo ,tak aby mohla pára odcházet. Pokud tam odměrka není, hodně to prská ven.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Švestkový džem

Vytisknout:

Komentáře

  • 7. září 2018 - 21:32

    zkusila jsem povidla i trochu řidší marmeládu a vypadá to dobře i chutná výborně...

  • 4. srpna 2018 - 20:56
    5.0

    Vyzkoušeno - výbornéLolLolLol

  • 30. dubna 2017 - 23:25

    Vyzkoušené, výborné.. Urodí-li se i letos, švestkový džem, neboli povidla budu dělat opět..

    Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.

  • 23. listopadu 2013 - 15:14
    5.0

    Místo odměrky postavte na víko košík. Pára odchází a nikde nic neprská tmrc_emoticons.;)

  • 23. listopadu 2013 - 15:13
    5.0

    Také vaříme, říkáme tomu povidla tmrc_emoticons.;)

  • 5. října 2013 - 00:40

    Recept je opravdu úžasný, letos poprve vyzkoušela z čerstvých švestek, vařila pouze 30 min. husté akorát, budu přidávat třeba i do perníku, mám takový recept na něj. Díky! tmrc_emoticons.)

    Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.

  • 4. října 2013 - 11:36
    5.0

    Cooking 7mňamka Cooking 6

  • 18. září 2013 - 21:23
    5.0

    Recept je úžasný. Teď při sklizni švestek se to hodí... Já jednu várku z kila švestek vařila hodinu a povidla byla tuhá. Užasné do buchet a koláču... Další várku už jsem vařila jen 40 minut, aby byla řidší na palačinky... tmrc_emoticons.) Prostě užasné. tmrc_emoticons.)

  • 14. ledna 2012 - 18:52

    Dobrý den, já novou kuchařku nevlastním, povidla jsem ještě nezkoušela, mám švestky zamražené, z nich by to jistě šlo, ale prosila bych upřesnit návod i suroviny, kolik cukru a podobně, Marmeládu dělám z jahod, z ostružin, úžasné, jak v krátké době je hotovo, děkuji předem, zdraví-Jarka   tmrc_emoticons.)

    Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.

  • 19. srpna 2011 - 13:23

    Jako povidla to vypadá dobře, já jsem udělala jednodušší z nové kuchařky - vařil se jen 20 minut. Je řídký, ale tuze dobrý. Z 650 g ovoce mi to vyšlo na skleničku 450 g a ta velice rychle zmizí. Olizujeme se až za ušima! Party

Are you sure to delete this comment ?