thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
50min
porce/procí
5 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Hokaido polévka - suroviny

  • 1000 g omyté dýně Hokaido, bez jader, na kostky, nechala jsem i se slupkou
  • 50 g máslo
  • 1 kus střední cibule (85g)
  • 2 stroužky česneku (10g)
  • 1 litr voda
  • 2 kostky zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 smetany 12%, žlutá na vaření
  • trochu pepře černého mletého
  • 2 lístky bobkový list, sušený
  • 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku mletého, nahradila jsem i muškátovým květem

Příloha na talíř

  • 300 g kostičky slaniny
  • 6 plátků toustového chleba, opéct na sucho, pak nakrájet na kostičky
  • 1 kelímek zakysané smetany, 12%

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    HOKAIDO polévka
  1. Dýni buď oloupeme nebo jsem dělala i se slupkou (jednoduššítmrc_emoticons.;) , ale musí se pořádně omýt kartáčkem.

    Pak ji rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky.

  2. 85g cibule a 2 stroužky česneku nasekat 5sek/R5, stáhnout stěny.

  3. Přidat 50g másla a nechat zesklovatět 6M/100°C/R2. Po minutě jsem stáhla stěny.

  4. Vložit kilo dýně na kostky a osmahneme 3M/70°C/R1 a pak ještě 3M/50°C/R1

    Dělala jsem i ze 715g dýně, ale pak dát míň vody. (Orientačně kolik gramů dýně, tolik gramů vody)

  5. K osmažené dýni přidáme 1l (stejný poměr vody jako dýně, např.750g dýně 750g) vlažné vody, 2 zelen. kostky bujónu, 15ml citron.šťávy, trochu pepře, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 zarovnanou lžičku soli. Vaříme zpětným chodem 25M/100°C/R1,5 Zpětný chod"Zpětný chod" . Dle tuhosti dýně můžeme přidat dalších 5 minut vaření. Až je dýně měkká.

  6. Vyndáme 2 lístky bobk. listů, nasadíme víčko a mixujeme 1M/R4-7. Rychlost postupně zvyšujeme na R7

  7. Přilijeme kelímek smetany 12% na vaření a chvilčku prohřejeme 1M/40°C/R2. Ochutnáme a můžeme ještě přisolit a připepřit.
    Přelijeme do hrnce

  8. Příloha
  9. Tousty opečeme na sucho, použila jsem toustovač a pak nakrájíme na kostky
    Slaninu na kostičky
    Zakysaná smetana 12%

  10. Polévku nalejeme na talíř, dáme lžíci zakys. smetany, kostičky opečeného chleba a kostičky slaniny. DOBROU CHUŤ

Tip

na 715g dýně jsem použila 750g vody na vývar

Slaninu anglickou, ale můžeme i jiné druhy. Použila jsem i Královskou slaninu retro apod tmrc_emoticons.)

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Hokaido polévka

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: