Doba přípravy
15min
Celkový čas
51min
porce/procí
6
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
potřebujeme
- 200 gramů čerstvých hub, na plátky
- 5 kusů větších brambor, na kostičky
- 40 gramů másla
- 3 polévkových lžic másla na další postup
- 4 kusy vejce
- 1000 gramů voda
- 250 gramů smetany, min. 30% tuku
- 1 kus bujónu
- kopr
- ocet
- sůl
- pepř
- 40 gramů hladké mouky
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby dáme 3 lžíce másla na 2 minuty/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1.
Přidáme houby a smažíme do zlatova 3 - 5 minut/100°C/rychlostí 1.
A odložíme stranou. - Do nádoby dáme dalších 40 gramů másla na 3 minuty/100°/rcyhlostí 1.
Přidáme 40 gramů hladké mouky zasmažte s máslem 3 miuty/100°C/rychlostí 1. - Přidáme 1000g vody, na kostičky nakrájené brambory, orestované houby, 1 zeleninový bujon, ochutíme solí a pepřem, na víko postavte Varoma mísu se 4 vejci a přiklopte víkem.
Vaříme na 20 minut/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1. - Přidejte 250ml smetany(i kysané a provaříme 5 minut/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Na konec přidáme kopr, nasekaná vajíčka a dochutíme octem a solí .
Tip
Kdo chce, může dochutit citronem, ne octem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Chutnala skvěle
Vypadá dobře
Kulajda je famózní,zmizela jak pára nad hrncem
Výborně, KULAJDU MILUJI a hnedle o víkendíku si uvařím...............Děkuji za inspiraci, VYPADÁ SKVĚLE...CHUTNÉ, zdravé a hlavně bezmasé..... mnamky................ A navíc používám mouku hladkou = POHANKOVOU ......
♥ alenapundy@gmail.com
Kulajda byla bajecna.
Budu varit casteji. Protoze se vyhybam lepku, dala jsem misto hladke psenicne mouky mouku hladkou kukuricnou.
Are you sure to delete this comment ?