thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Doba přípravy
5min
Celkový čas
21min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Dušená mrkev

  • 600 gramů mrkev
  • 100 gramů máslo
  • 2 polévkové lžíce hladká mouka
  • 4 polévkové lžíce cukr
  • 2 polévkové lžíce ocet

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Dušená mrkev
  1. 1.Mrkev vložíme do mixovací nádoby,a sekáme 10 sekund R/6

    2.Přidáme máslo a dusíme 10 minut na 100 stupňů R/2

    3.Přidáme hladkou mouku a ještě dusíme 5 minut 100 stupňů R/3

    4.Na konec přidáme cukr a ocet a mixujeme 6 sekund R/4

     

     

     

     

     

     

Tip

Můžete dát více cukru nebo naopak ocet.Záleží jak to máte rádi. Je výborná ke špalíčkům z brambor a kachní stehýnko.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Maminčina dušená mrkev

Vytisknout:

Komentáře

  • 10. listopadu 2022 - 16:37

    Vynikající záležitost přidala jsem trochu vody a másla zahuštění pohánkovou moukou

  • 21. března 2019 - 12:07
    5.0

    ALENAPUNDY:

    Dělala jsem dušenou mrkev dnes, z více vody a místo klasické mouky, jsem zkusila dát a zahustila jsem moukou cizrnovou.....Báječná chut..............

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 21. března 2019 - 11:34
    5.0

    petik.k: Tak jak to dopadlo s více množstvím vody.... ? Bylo to vláčnější a chutnalo Všem tmrc_emoticons.-) ???

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 13. července 2016 - 07:24

    ja to ted zkouším, podusila jsem na másle....ale suché....dala jsem tam vodu a podusím, pak zahustím.....tak jsem překvapená, že v receptu není voda....no uvidíme, co z teho bude tmrc_emoticons.)

  • 4. května 2014 - 18:13
    5.0

    ╰დ╮❤╭დ╯ Tak přidávám fotečku, dělala jsem v dnešní neděličce..... Přidala jsem tedy pepř, místo cukru trochu melasy a místo hladké mouky jsem dala pohankovou hladkou mouku, aby to bylo zdravější....  CHUTNALO NÁM VŠEM, a já tedy moc děkuji za chutnou inspiraci tmrc_emoticons.-) 

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 3. května 2014 - 13:31
    5.0

    DĚKUJI VŠEM, určitě se přikláním zde k Jeníkovi..... udělala bych ji hrubší, přidám pepř... místo cukru dám melasu nebo med, octa trošku ve spojení s limetkovou štávou..... Určitě jako příloha brambory, maso stejně nejím čili eventuelně můžu přidat tofu nebo tempechový sýr.... DĚKUJI MOC Všem za vnímání, sdílnost pocitů.... Vyzkouším dušenou mrkvičku na nedělní oběd a opět přijdu s fotečkou.... tmrc_emoticons.-)  Cooking 9

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 21. října 2013 - 21:35
    5.0

    tmrc_emoticons.) taky mijuju dušenou mrkev

  • 21. října 2013 - 12:30
    5.0

    Lucko skvělé. Cooking 7

  • 15. října 2013 - 23:40
    5.0

    Miluji dušenou mrkev tmrc_emoticons.) Dělám jen hrubší kousky a přidám pepř. S bramborem a maso ani nemusí být Cooking 1 .

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: