thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
pokročilý

Ingredience & Porce

  • 200 g předního hovězího masa
  • 1/2 klobása
  • 200 g červená řepa
  • 200 g brambora
  • 50 g mrkev
  • 20 g petržele
  • 1 kus cibule
  • 30 g sádla
  • 1 polévková lžíce hladká mouka
  • špetka cukru,octa,soli,pepře
  • 1 1/2 litru voda
  • bobkový list,zakysaná smetana
  • 3 polévkové lžíce rajčatový protlak
  • 1 kus hovězí bujón

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma koupit nyní
  • Varný košík
    Varný košík koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do nádoby vložíme mrkev,petržel a cibuli,sekneme krátce R5.

    Vložíme sádlo a orestujeme 10 minut/Varoma/ Zpětný chod"Zpětný chod"

    Opláchnuté maso nakrájené na kostičky, vložíme do košíku.

    Přidáme bujon, zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, nasadíme víko a vaříme 50 minut/Varoma/rychlostí 1.

    Jakmile na displeji bude čas 25 minut, nasadíme Varoma mísu s bramborami.

    Po uvaření dáme brambory stranou a vyjmeme košík s masem.

    Přidáme oloupanou nakrájenou na kostičky či nudličky červenou řepu, koření, rozmíchanou mouku v troše vody a vaříme 15 minut/100°C/rychlostí 1/ Zpětný chod"Zpětný chod" .

    Boršč osladíme, okyselíme, přidáme maso a klobásu nakrájenou na kolečka, zakysanou smetanu a povaříme 10 minut/90°C/rychlostí 1/Zpětný chod"Zpětný chod" .

    Po uvaření vložíme uvařené brambory.

Tip

Polévku můžeme na talíři ozdobit trochou zakysané smetavy a posypat petrželkou.

Dobu vaření upravte dle velikosti nakrájeného masa.Doporučuji maso nakrájet na malé kousky.

Recpt lze připravit i v TM 5

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Zdeňkův běloruský Boršč

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: