Ingredience & Porce
- 4 filety lososa, bez kůže
- 1 limeta,oloupat kůru a nakrájet na nudličky,vymačkat šťávu
- 4 jarní cibulka, očistit a omýt
- 2 čajové lžičkykrémžské hořčice
- 2 čaj, ové lžičky medu
- 1 polévková lžíce olej
- 1 polévková lžíce máslo
- 1/4 l drůbežího vývaru
- sůl
- nahrubo umletý pepř
- 1 limeta na ozdobu,nakrájet na osminky
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Limetu omyjeme,kůru oloupeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.Část jich odložíme na ozdobu.Vymačkáme šťávu.
Cibulku rozkrájíme na menší kusy,vložíme do nádoby a sekáme 5sekund/R6
Přidáme máslo a restujeme 8minut/R2/"Zpětný chod"
Přilejeme limetovou šťávu a drůbeží vývar,přivedeme do varu 100°C/R2/"Zpětný chod" /2minuty
Vmícháme limetovou nakrájenou kůru
Dosolíme,opepříme
Lososa osolíme a potřeme směsí hořčice smíchanou s medem a opečeme na pánvi s 1 lžicí oleje
Podáváme se šťouchanými bramborami,nebo s bramborovo-celerovým pyré a ozdobíme osminkami limety
Omáčku lze použít i na maso drůbeží,nebo zapečené lilky,nebo jako zálivka na salát
Omáčku lze uchovat ve sklenici s uzavíratelným výkem v lednici minimálně týden a před upotřebením protřepat
Výživová hodnota 1 porce: 250kcal/1060kJ,37g bílkovin,10g tuků,3g sacharidů
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vypadá to lákavě.
Už jen čtení tohoto receptu je zážitek Ta představa opečené rybky a limetkové omáčky,...
Are you sure to delete this comment ?