Ingredience & Porce
- 50 g cibule
- 150 g mrkev
- 100 g celer
- 50 gkořenové petržele
- 60 g máslo
- 2 PL rostlinného oleje
- 3 ks bobkový list, sušený
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1 odměrka smetany (33%) - může být i bez smetany
- 800 g voda
- 3 – 4 PL hladké mouky
- ½ - 1 ČL soli
- špetka pepře
- 1 žloutek
- 1 - 2 bujony - masox
- odřezky porcí kapra, jikry a jiné vnitřnosti z kapra
- kostičky housky osmažené na másle
- nadrobno nasekaná petrželka
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. kořenovou zeleninu vložíme do mix. nádoby a sekáme R5 5 sec/ R5
2. přidáme máslo, olej a restujeme 5 min / R2
3. do košíku vložíme maso, vnitřnosti, celou cibuli a koření,
zalejeme horkou vodou a vaříme 20 minut /R 2 /100°C nebo Varoma (pokud máme masa více a nevejde se do košíku, můžeme dát část masa do Varomy a vařit v páře)
4. po dovaření vyndáme košík, maso vykostíme a spolu s vnitřnostmi pokrájíme, jikry oddělíme vidličkou od sebe
5. do uvařené zeleniny přidáme 3 - 4 PL lžíce hladké mouky, bujon,špetku pepře a mixujeme R9 10 sec
6. provaříme 5 minut 100°C, pak přilejeme smetanu a žloutek, promícháme 5 sec/ R5 a případně dochutíme, doladíme požadovanou hustotu polévky
7. do polévky vložíme nakrájené kousky masa a vnitřnosti a zelenou petrželku a krátce promícháme (pomalu a zpětný chod) a necháme chvilku odstát
8. podáváme s kostičkami housky osmažené na másle
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vypadá opravdu svátečně
Dobrý tip na letošní Vánoce, děkuji
Are you sure to delete this comment ?