Ingredience & Porce
- 500 g hladká mouka, ( může být i část špaldové, žitné atd.)
- 3/4 kostky čerstvé droždí
- 250 g voda
- 1 čl cukru
- 1 PL sůl, ( rovná)
- 25 g olej, ( může být i olivový)
- 4 ks sušených rajčat
- 3 stroužek česneku
- hrst čerstvé zelené petržele či bazalky
- 5 PL slunečnicové semínko
- 3 PL lněná semínka
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Ben
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Do mix. nádoby vložíme droždí, cukr, vodu a nastavíme 1min/37°C/R2 a uděláme tak kvásek
2. Přidáme mouku, sůl a olej (případně lněné semínko,které se nám při hnětení nerozseká) a zpracujeme těsto 2min/"Těsto"
5. Vyndáme těsto z nádoby a rozdělíme si ho na 3 stejné díly. Každá bageta bude jiná. Nejprve si:
a) posekáme 3 stroužky česneku s hrstí petrželky 5sec/R5 a vrátíme 1 díl těsta zpět do nádoby a rychlostí5/"Zpětný chod" je do těsta zapracujeme. Vyválíme a pomoučíme bagetu a položíme na plech.
Dále:
b) posekáme sušená rajčata (asi 4 ks) 5 - 8 sec/R5 a další část těsta vrátíme do nádoby, rychlostí 5/"Zpětný chod" je do těsta zapracujeme a utvoříme další bagetu.
c) dáme poslední část těsta do nádoby a přisypeme slunečnicová semínka a zapracujeme pár sekund "Zpětný chod"
d) podobně lze ochutit bagety bylinkami, kořením, parmezánem, tvrdým sýrem, olivami atd.
5. formu s bagetami ( které jsme navrchu nařízli a případně potřeli vodou) necháme asi 15 min vykynout - nejlépe ve vyhřáté troubě asi na 50-60°C. Jakmile jsou bagety vykynuté (zvětší se dvojnásobně) tak teplotu zvýšíme na 180 °C a 15-20 minut pečeme do zlatova.
TiP: můžeme také bagety před pečením potřít rozšlehaným vejcem a posypat na vrchu hrubou solí, různými semínky.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
bagetky jsem dnes snídala, byly výborné. Moc mi chutnala ta s rajčaty...
zkoušela jsem namíchat mouky, byly výborné. Obzvlášť nám chutnala s petrželkou a česnekem
Jsou výborné i bez dochucení.
bohča
Lahodné.Mňamky
vipacá to víborně
Vypadají skvěle
Super
Dneska jsem to zkoušela a supr.
Výborný!!!
Prave jsem vytahla bagety z trouby. Po ochutnani doplnim komentar
Are you sure to delete this comment ?