Ingredience & Porce
Steak z Tuňáka
- 2 filety tuňáka
- čajová lžička černého sezamu
- čajová lžička bílého sezamu
- čajová lžička máku modrého
Mandlovo-Parmazánové noky
- 100 gramů mandle, loupané
- 100 gramů sýr, Parmazán, krájeného na kostky
- 250 gramů ricotty
- 1 vejce
- 1/4 čajové lžičky sůl
- 1 špetka černého pepře, mletého
Zelený chřest
- 1 svazek chřest, zelený, cca 10 kusů
Bazalkovo-Citrónová omáčka
- 0,4 litru kuřecí vývar, možné použít i 400 ml vody a kostku bujonu
- 100 gramů máslo
- šťáva z jednoho menšího citronu
- 8 lístků bazalka, čerstvá
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Odvážíme mandle a parmazán. Sekáme 10 sekund, rychlostí 10
1. 2. Přidáme zbytek ingrediencí na noky a mícháme rychlostí 4, 15 sekund.
1. 3. Vzniklé těsto vyklopíme do mísy pomocí stěrky
Než začneme tvarovat nočky, dáme do nevymyté varoma mísy 400ml kuřecího vývaru (nebo 400 ml vody a kostku bujonu). A spustíme varoma ohřev na dobu 25 minut. Do spodní mísy varoma systému vložíme očištěný chřest.
Příprava noků:
Použijeme 1/2 polévkové lžíce těsta na vytvarování 1 noku. Noky klademe na varoma tácek a přimáčkneme vidličkou.
Noky se vaří ve varoma po dobu 7 minut, přidáváme je tedy až ke konci vaření chřestu, společně s tuňákem. Chřest potřebuje delší dobu přípravy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Popište zde přípravné kroky receptu
- Popište zde přípravné kroky receptu
- 1 Tuňáka přidáváme do varoma mísy k chřestu 7 minut před koncem nastaveného varoma času (chřest lehce posuneme stranou)
Po připravení Chřestu, nočků a steaku z tuňáka, odložíme celý varoma systém stranou (nejlépe zakryjeme utěrkou) a připravíme si ingredience pro Bazalkovo-Citronovou omáčku. Během přípravy omáčky, nachystáme jednotlivé porce na talíře.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Popište zde přípravné kroky receptu
- 3. 1. Odlijeme zbylý vývar z varoma mísy tak, aby v ní zbylo asi 100 ml vývaru
3. 2. Odvážíme si 100 gramů másla a přidáme čerstvou bazalku a šťávu z jednoho citrónu.
Spustíme thermomix opět na varoma teplotu, 3 min
Omáčkou pokapeme (podlijeme) noky
Mandlovo-Parmazánové noky
Steak z Tuňáka
Bazalkovo-Citrónová omáčka
Tip
Lze připravit i noky v bezvaječné variantě, jen je třeba být velmi opatrný s ohřevem a noky v páře nechat maximálně 5 minut. Takto připravené noky jsou výrazně jemnější. Velmi důležitá je i kvalita ricotty, pokud se noky rozpadnou nezoufejte, nechte lehce zchládnout a opět noky vytvarujte.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Děkujeme Borku za doplnění. Snažíme se dát všechno do pořádku, a prosíme o trpělivost.
Recept je opravdu povedený.
Tuňák je vynikající ryba, jak říkáte bohužel mnohdy v české kuchyni pouze v té nejlevnější variantě.
Snad se to v obě, kdy dostáváme i my na trh kvalitní čerstvé rybí maso brzy změní
Dočetl jsem se, že nejen já jsem trochu zápasil s vkládáním receptu. A při shlédnutí vidím, že i mně něco zmizelo.Tak aby se to i ostatním dobře povedlo zatím doplním sem později až vše bude fungovat jak má napravím přímo v receptu:
v kroku Příprava steaků z tuńáka je potřeba je nejprve maso osušit bavlněnou utěrkou a pak posypat semínky maku a sezamu.
Pokud Solíme tak až před podáváním
Děkujeme za důkaz, že tuňák nemusí být jen drť z konzervy. Tento steak se rozhodně nemá za co stydět. Vypadá skvěle.
Are you sure to delete this comment ?