Ingredience & Porce
Šunka
- 1000 gramů vepřové kýty
- 15-20 gramů sůl
- 1 čajová lžička med
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1kg vepřové kýty omyjeme, osušíme a odblaníme. Pak nařežeme na kostky, asi 1 až 1,5cm, Ochutíme 15-20g soli a lžičkou medu. Část, asi 1/3 dáme do nádoby a sekáme1/2min R8. Přidáme ostatní a mícháme asi 1min R4. Maso odložíme do misky a uzavřeme ( víkem, či potravinářskou fólii). Dáme na 2 dny odležet do lednice. Během té doby maso asi 2x denně promícháme rukou, aby se uvolnila bílkovina a šunka se pak dobře spojila. Do košíku si dáme mikroténový sáček a masovou směs do něj pevně upěchujeme, vymačkáme vzduch a uvážeme. Do nádoby vložíme košík a napustíme vodu do 3/4 šunky, zavřeme a na stavíme 80 stupňů a na 1 hod,
Domácí šunka
Tip
Na 1kg masa je 1 hod vaření, tak po uplynutí doby ještě asi 20min přidávám. V půlce vaření jsem sáček se šunkou obrasela a výsledek je dle hosnocení bifteků - medium. Přemýšlím o variantě v páře a ve střívku na tlačenku
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.itModel Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vařím 2hodiny na 75 stupnu a šunka je výborná. Naposledy jsem přidávala provensálské koření a měla výbornou chuť.
Jezis ja jsem vul ... to me nenapadlo , nejak jsem porad hledala neco komplikovanejsiho...
Díky Honzo, ať žijou překlepy
Myslím že to bude obyčejná miska.
Dobry den,
rada bych vyzkousela, muzete mi rict, co je to "moska"?
Diky
z kuřecího je výborná.
už máte vyzkoušeno vaření v páře???
Tak to je paráda.-) I šunku si můžeme dělat doma a zase víme co v ní máme
Skvělá šunka.
Díky, zkouším další variantu na páře. už je masí čko naaložené v lednici
Are you sure to delete this comment ?