Ingredience & Porce
Čokoláda
- 100 g čokolády na vaření
- 250 ml mléko
- 250 ml smetany 33%
- 2 kusy vanilkový cukr
- 1 špetka skořice,mletá
Šlehačka
- 200-600 g smetany min. 30%. chlazené
Ozdoba
- 4 tabulky nastrouhané čokolády
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Popište zde přípravné kroky receptu
1. Nasaďte šlehací metličku.Do mixovací nádoby vložte smetanu a šlehejte do požadované tuhosti rychlost 3,bez nastavení času.Pečlivě sledujte,aby nedošlo k přešlehání.
2. Nabereme šlehačku na lžíci a dáme do čokolády
1. Na smetanu nastrouháme cca 4 tabulky čokolády.
Čokoláda
Šlehačka
Ozdoba
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?