- TM 31
Ingredience & Porce
Bok dušený v kysanném zelí
- 800 gramů vepřového boku bez kosti
- 600 gramů kysanného zelí
- 3 kusy cibule
- 2 čajové lžičky celého kmínu
- 2 čajové lžičky sole
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 2 polévková lžíce cukru krupice
jablka 150g a strouhanku na zahuštění- 1 polévkovou lžíci
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Očištěnou cibuli rozsekáme 3vteřiny / r 7, orestujeme do zlatova - 100stupňů / r 1 / 2.min, přidáme oloupaná a vyjádřincovaná jablka, přesekáme 2.vteřiny / r 7, přidáme překrájený bok na větší kostky - cca 5x5cm, osolíme, opepříme , mírně podlijeme - 100ml vodou a dusíme 20.min / Varoma/ r 1/ .
Poté přidáme Kysanné zelí, lžičku sole, cukr a dodusíme 15.min / Varoma / r 1 / .
Zda je maso a zelí měkké, přidáme strouhanku, dochutíme a povaříme. 2.min / Varoma / r 2 / , zda ne, tak ještě povaříme.
Bok dušený v kysanném zelí
Tip
lze použít i kýtu, plec - bok a plec je tužší maso, možno, že bude třeba přidat čas vaření.
Vhodná příloha - brymborový knedlík, strapačky.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
zase jiný level bůčku,super
je to výborný, podávala jsem s brambory
Vypadá to zajímavě rádi vyzkoušíme
Mňam
Už se na ně těším.
zvláštní, musím zkusit
Nemát-li kysanné zelí, použijte sterilované sladko-kyselé.
Are you sure to delete this comment ?