Žádné související obrázky s tímto receptem
Doba přípravy
45min
Celkový čas
1h 20min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Bok dušený v kysanném zelí

  • 800 gramů vepřového boku bez kosti
  • 600 gramů kysanného zelí
  • 3 kusy cibule
  • 2 čajové lžičky celého kmínu
  • 2 čajové lžičky sole
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • 2 polévková lžíce cukru krupice

jablka 150g a strouhanku na zahuštění- 1 polévkovou lžíci

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Bok dušený v kysanném zelí
  1. Očištěnou cibuli rozsekáme 3vteřiny / r 7, orestujeme do zlatova - 100stupňů / r 1 / 2.min, přidáme oloupaná a vyjádřincovaná jablka, přesekáme 2.vteřiny / r 7, přidáme překrájený bok na větší kostky - cca 5x5cm, osolíme, opepříme , mírně podlijeme - 100ml vodou a dusíme 20.min / Varoma/ r 1/ Zpětný chod.

    Poté přidáme Kysanné zelí, lžičku sole, cukr a dodusíme 15.min / Varoma / r 1 / Zpětný chod.

    Zda je maso a zelí  měkké, přidáme strouhanku, dochutíme a povaříme. 2.min / Varoma / r 2 /Zpětný chod , zda ne, tak ještě povaříme.

Tip

 lze použít i kýtu, plec - bok a plec je tužší maso, možno, že bude třeba přidat čas vaření.

Vhodná příloha - brymborový knedlík, strapačky.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Vepřový bok dušený v kysanném zelí

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: