Ingredience & Porce
Quinoa risotto
- 100 g hub shiitake, čerstvé, Použijte jakékoli aromatičtější houby
- 1 kus pórek, pokrájený na kousky
- 1 stroužek stroužek česneku
- 20 g olivový olej
- 1 čajová lžička tymián, sušený
- 120 g quinoi, cca 1 hrnek; po odměření množství velmi důkladně quinou propláchněte a nechte lehce okapat
- 2 čajové lžičky bujonového koncetrátu, nebo 2 kostky zelenin. bujonu
- 65 g víno, bílé
- 350 g horké vody, uvařené ve varné konvici předem
- parmazán, strouhaný, dle chuti
Kuřecí nebo Rybí maso
- 2 kusy kuřecí prso, plátek, bez kostí, pokrájených na menší kousky
- 2 filé ryby, použila jsem Pangasius, - možnost
- 500 g vody na dovaření ryby
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme čisté houby a rozmixujeme 3sec R4. Dáme stranou.
Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme pórek a česnek, mixujeme 3sec R6. Sestěrkujeme. Přidáme olej a dusíme na VAROMA 3min, R1.
Přidáme odložené houby, tymián, quinou, horkou vodu, bílé víno, bujonový koncentrát. Pokud dáváme kuřecí - přidáme pokrájené kousky v tomto kroku. / Pokud děláme s rybou, dáme rybí filé na Varoma tác, Varoma nastavíme na víko a vaříme. - v obou případech nastavíme 22min, 100°C, "Zpětný chod" R1
Po dovaření dáme obsah do zavíratelné servírovací mísy, promícháme s parmazánem a necháme cca 5-10min uležet.
Pokud děláme rybu, dovaříme jí na Varoma. Do nevymyté mísy dáme 500g vody, a dusíme dalších 10min Varoma, R1.
V obou případech maso před podáváním zkontrolujte zda je hotové.
QUINOA RISOTTO s houbami, pórkem, varianta s kuřecím nebo rybím masem
Tip
Na obrázku varianta s rybími fillety. Risotto lze vařit i bez masa jako vegetariánský pokrm.
Díky vínu a houbám opravdu chutná jako risotto!
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Luxusní recept, vaření s merlíkem je bomba!!!!! taky jsem dělala bez masa a bez vína anžto to doma nebylo. Přidala jsem další zeleninku. Vynikající, těším se na další receptíky z quinoi.
Velmi děkuji za inspiraci....Jelikož nejím maso tak si to upravím ještě do zdravější podoby, místo masa dám sojové maso, boby či uzené tofu na nudličky.............
♥ alenapundy@gmail.com
Děkuji za upozornění, už jsem postup upravila. Jsem ráda, že chutná, určitě budu zkoušet z quinoi vařit dál a sdílet recepty
Je to ne jen chutné, ale i zdravé a pokrokové. Quini je v současnosti velmi oblíbená surovina. Včera jsem vyzkoušela a mňam. Použila jsem žampiony a vtátila jsem je do "Zamknout mixovací nádobu" v kroku, kdy jsem přidávala tymián, quinou a ostatní (v recepru to není řečeno). Z masa jsem zvolila kuřecí řízky. Markétko, jsi šikulka
Krásný recept! Vypadá to velmi chutně!
Are you sure to delete this comment ?