thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
15min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Špaldový salát s tofu

  • 300 g tofu - oblíbené příchutě
  • 40 g extra panenský olivový olej
  • 1000 g voda
  • 250 g pšenice špaldy, či špaldové rýže
  • 40 g mandle, loupané
  • 1 svazek rukola, nakrájené na kousky
  • 20 g piniový oříšek
  • 1 citrón

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Potřete tofu 10 g olivového oleje.






    Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte špetku soli a špaldu a vařte 25 min./ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 1.






    Nechte špaldu okapat v košíku a nasypte ji do mísy. Na prkénko si položte tofu, nakrájejte je na plátky a přidejte do špaldy.






    Do suché mixovací nádoby nasypte mandle, sekejte 5 sek./ Vypnout zpětný chod"Vypnout zpětný chod" /rychlost 7 a ohřívejte 1 min./100 °C/rychlost 1.






    Do mísy se špaldou a tofu přidejte nasekané mandle, rukolu a piniové oříšky. Dochuťte zbylým olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Promíchejte a vlažné podávejte.

Tip

Nejlepší je uzené tofu.

Salát je velice variabilbí, špalda si sedne se vším - viz fotka.

Kromě toho je velice zdravá, lehce stravitelná a obsahujhe širokou paletu vitamínů a a minerálů jako vápník, hořčík, zinek, hořčík či vláklninu.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Špaldový salát s tofu

Vytisknout:

Komentáře

  • 16. ledna 2017 - 09:03

    Špalda má příjemnou oříškovou chuť. Obsahuje nejvíc bílkovin ze všech obilovin, má zanedbatelné procento tuku a je bohatá na minerály, zejména hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek a vitaminy B1, B2 a PP. Pozitivně také působí na imunitní systém a podporuje trávení a regeneraci buněk. Tento salát je doslova pokladnice zdraví. Děkujeme Wink

Are you sure to delete this comment ?