Doba přípravy
2h 0min
Celkový čas
2h 45min
porce/procí
20
porce/porcí
Úroveň
střední
- TM 31
published: 28.10.2013
změněno: 02.05.2018
Ingredience & Porce
Těsto na chléb
- 300 gramů pšeničná hladká mouka
- 200 gramů sáček bramborového těsta
- 100 gramů žitné hladké mouky
- 1 kus cibule
- 400 gramů voda
- 1 kus čerstvé droždí
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Cibuli vložíme do sekací nádoby, přesekáme 3 vteřiny/rychlostí 4.
Přidáme oleje a orestujeme 100 stupňů /30 vteřin/ "Zpětný chod" / "Jemné míchání"
Přendáme stranou.
Do mixovací nádoby přidáme droždí, lžičku cukru, 100g vody a připravíme kvásek 90 vteřin/37°C /rychlostí 2.
Přidáme mouku, bramborové těsto v prášku, sůl, kmín a hněteme 3 minuty/ "Těsto" .
Přidáme vychladlou orestovanou cibulku a prohněteme 1 minutu/"Těsto" .
Těsto vyjmeme z nádoby, na mírně pompučněném vále ještě trochu propracujeme.
Rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme bochníky.
Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem, překryjeme utěrkou, střed nakrojíme do kříže a necháme ještě 1 hodinu kynout na teple.
Troubu předehřejeme na 175°C.
Plech s vykynutým chlebemvložíme do trouby a pečeme na 175°C asi 45 minut.
Domácí bramborový chléb s cibulkou
Tip
Těsto můžeme nechat vykynout v jednom kuse, poté rozdělit , vyválet bochníky a nechat ještě 20.min. vykynout - poté péct. Vejce nikdy nepřidávejte - chléb by špatně kynul.
Místo cibule lze přidat i jiné ingredience - mrkev, ořechy, oregáno, česnek. Mimo oregána vše restujte - i ořechy.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
petra.prostejov: připojuji se 😁
Jan Stříbrný:Souzním. Máte nějaký osvědčený recept na bramborový chléb, který by nebyl z polotovaru? Díky.
Od té doby co máme TM, tak žádná těsta v prášku už nepoužíváme. Tento recept nebude pro nás.
velice zajímavá varianta určitě stojí za vyzkoušení
S bramborou prý vydrží dlouho jako črstvý
zajaímavá varianta
chutná s pečeným masem
Are you sure to delete this comment ?