Ingredience & Porce
- 50 g pšenice, celá zrna, celé
- 450 g hladká mouka, ( může být i část špaldové, žitné atd.)
- 1/2 kostky čerstvé droždí, (může být trošku více, ale celá kostka je moc)
- 250 g voda
- 1 čl cukru
- 1 PL sůl
- 25 g olej, ( může být i olivový)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. do nádoby vložte pšenici a meleme 20sec/R10
2. přidáme droždí, cukr, vodu a nastavíme 1min/37°C/R2 a uděláme tak kvásek
3. přidáme mouku sůl a olej (případně lněné semínko,které se nám při hnětení nerozseká) a zpracujeme těsto 2min/"Těsto"
4. vyndáme těsto z nádoby a vyválíme 3 ks baget - pomoučíme je, položíme do formy nebo naplech a vršek nakrojíme ostrým nožem a vršek můžeme potřít vodou a posypat např. sezamovým semínkem
5. formu s bagetami necháme asi 15 min vykynout - nejlépe ve vyhřáté troubě asi na 50-60°C. Jakmile jsou bagety vykynuté tak je z trouby vyndáme a troubu vyhřejeme na 180-200°C. V ní pak bagety pečeme do zlatova 15 - 20 min dle druhu trouby. Má zkušenost je nepoužívat horkovzdušné nastavení, neboť jsou pak bagety upečeny různě. Je lepší mít zapnuto vyhřívání zdola i shora.
TiP: můžeme také bagety před pečením potřít rozšlehaným vejcem a posypat na vrchu hrubou solí, různými semínky. Bagety také nahoře nařízneme.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
bagetky jsou úžasné!!!
Dneska zkusím tento recept na bulky na domácí hamburgry. Snad se povede
Jsou velmi chutné a to samé pořád dělám
Opravdu skvělý recept. Chutná nám.
Bagety jsou super dle všech receptů,..není nad domácí!
Výborný recept děláme často. Ještě vždy alespoň jednu ochutíme česnekem a bylinkami
Dělám denně
Bagety se povedly ) díky za recept)
Are you sure to delete this comment ?