thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
30min
porce/procí
2 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

raw pohanková kaše

  • 300 gramů pohanky - světlá kroupy, namočená/aktivovaná/klíčená
  • 3 polévkové lžíce medu, nebo melasy, nebo jiného sladidla (agave, jakon, kokosový nektar)
  • 0,2 litru voda, nebo dle potřeby

maková přísada

  • 80 gramů máku modrého mletého, meleme na ručním mlýnku těsně před optimálně
  • 1 kus citrón, šťáva z citronu

jablka

  • 2-4 kusy goldem delicious, gala,.., dle chuti a možností:)

skořice mletá

  • 1 čajová lžička dle chuti, na ozdobu (sonnentor)

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1) pomletí máku a příprava jablek
  1. pokud máme mlýnek na ruční mletí máku, tak jej použijemetmrc_emoticons.) - mák je tímto mletím chutově nejlepší (uvolní se více prospěšných látek pro tělo)

    pokud nemáme a nebo se nám nechce ruční mlýnek použít, začneme v termomixu s mákem - vložíme do nádoby mák a meleme na rychlost 8 cca 5 sekund...poté odložíme bokem

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. 2) kaše
  4. pohanku vložíme do nádoby a zalijeme vodou

  5. mixujeme na rychlost 8 cca 6 sekund

  6. koukneme pod víko a ze stěny setřeme dolů, co na ni uplpělo

  7. mixujeme jestě jednou nebo i vícekrát, dokud nemáme hladkou kaši (můžeme přilít více vody - chceme více tekutou formu)

  8. kdo chce kaši teplou, ohřeje ji na 37 nebo 40 stupňů - míchání nastavíme alespon na rychlost 3 (jinak se nám to neprohřeje celé, ale jen u dna) a čas cca na 5 minut

  9. přidáme med (dle chuti více či méně), namletý mák a citronovou šťávu dle chuti

  10. promícháme na rychlost 3 cca 10 sekund

  11. přidáme jablkové kousky a mixujeme na rychlost 6 cca 6 sekund (pokud chceme větší kusy, tak třeba jen 3 sekundy)

  12. kdo chce kaši teplou opět zahřejeme na 40 stupňů (po přidání máku a jablek, dojde k ochlazení) cca 7 minut na rychlost alespon 3

  13. ozdobíme jablkem dle fantazie a poprášíme mletou skořicí
  14. používám značku Sonnentor

Tip

kaše i maková přísada lze použít i každá zvlášť

maková přísada se promění v makovou omáčku, když přidáte citronovou šťávu a med (nebo agave, jakonový nebo jiný sirup) a vodutmrc_emoticons.)

místo jablek lze použít jakékoli jiné sezónní ovocetmrc_emoticons.)

já tuto kaši večeřím, neboť ctím informaci, že vápník se dobře vstřebává na večertmrc_emoticons.)...mák je opravdu nabitý vápníkem dobře využitelným pro organismus (lépe než z mléka či mléčných produktů)

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Pohanková raw kaše s mákem a jablky

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?