Ingredience & Porce
RAW burgery
- 200 g mandle, neloupaná
- 100 g rajče, sušené, na 1/2h - 1h namočit do vody, aby změkli
- 100 g dýňové semeno, na 20 min namočit do vody
- 200 g cuketa
- 200 g jablko
- 1/2 červená paprika
- 200 g lněné semínko, na 1/2h - 1h namočit do dvojnásobku vody, hodně nabydou na hmotnosti
- 5 polévkových lžic psyllia
- 1 čajová lžička himalajské soli
- 1/2 čajové lžičky chilli koření
- 1/2 čajové lžičky kurkuma
RAW klobása
- 200 g rajče, sušené, na 1h namočit do vody
- 200 g slunečnicových semen
- 100 g dýňové semeno
- 2 stroužky stroužek česneku
- 1/2 čajové lžičky himalajské soli
- 1/4 čajové lžičky kmín, drcený
- 1 čajová lžička červená paprika
- 1 čajová lžička italského koření
RAW hořčice
- 30 g hořčičného bílého semínka
- 30 g hořčičného černého semínka
- 0,2 litru jablečného octu
- 1 kus citrón, vypeckovaného
- 3 polévkové lžíce agáve
- 3 polévková lžíce ořechového kešu másla
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Sušené rajčata, dýňové semínka a lněné semínka slijeme a propláchneme vodou a vložíme do nádoby.
Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny a mixujeme cca 30 sec - 1 min / R10. Mělo by Vám vzniknou těsto/hmota s většími kousky.
V případě potřeby dochuťte kořením dle vlastní chutě.
Těsto tvarujeme na placičky o průměru 5 cm a výšky 0,5 cm a pokládáme na pečící papír. Sušíme v sušičce cca 8-10h dle typu sušičky.
Do mixovací nádoby vložíme 30 g slunečnicových semen a 20 g dýňových semen => sekáme na jemno 5-7 sek. / rychlost 6. Odložíme stranou do misky.
Nádobu nevyplachujeme, vložíme česnek a sekáme 5 sek. / rychlost 5.
Sušené rajčata slijeme v košíku, propláchneme vodou a vložíme do nádoby. (Můžeme použít i rajčata namočená v oleji - ty pak nemusíme 1h namáčet ve vodě).
Přidáme všechny zbylé suroviny (semínka a koření) a mixujeme 1 min. / rychlost 6. Rychlost postupně zvyšujeme až na R10. Pomáháme si stěrkou.
Přidáme na jemno posekané semínka a mícháme 1 min. /"Zamknout mixovací nádobu" / "Těsto" .
Hotové těsto vyndáme na potravinářskou fólií a tvarujeme klobásy. Z této dávky vzniknou 3 klobásy dlouhé cca 25 cm o průměru 2,5 cm. Dáme stuhnout do lednice na 1/2 hod. nebo na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájela.
Bíle a černé hořčičné semínka namočíme na 12h - 1den do jablečného octu.
Než začneme s hořčicí připravíme si ořechové máslo s kešu: 200 g kešu ořechů mixujeme na 50 sek. / rychlost 10. Máslo máme hotové, přendáme do skleněné nádoby a skladujeme v lednici nejdéle 1 měsíc.
Jestli budete dělat ořechové máslo před hořčicí, nádobu nemyjeme.
Hořčiční semínka slijeme, propláchneme a vložíme do nádoby. Přidáme vypeckovaný citrón, agáve a ořechové máslo a mixujeme 2 min. / rychlost 7.
Dochucujeme dle chuti. Jemnější chuť domácí silné hořčice docílíte přidáním ořechového másla.
RAW burgery
RAW klobása
RAW hořčice
Tip
Podávejte se salátem, rajčaty či jinou zeleninou, kterou máte rádi.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Masař hlásí, nejlepší
Are you sure to delete this comment ?